Ιωάννης – Δωρόθεος Παπαρρηγόπουλος

Ο δικηγόρος Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1988.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και του πανεπιστημίου Paris 2 Pantheon Sorbonne. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο διεθνές δίκαιο και στα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Eίναι δκηγόρος στον Άρειο Πάγο και δραστηριοποιείται κυρίως σε θέματα αστικού και διοικητικού δικαίου καθώς και προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Υπήρξε υπεύθυνος νομικός για την κτηματογράφηση στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνης, στις πόλεις Μεσολόγγι και Αιτωλικό και στoυς δήμόυς Μαρκόπουλου, Κορωπίου, Βάρης, Βάρκιζας, Βουλιαγμένης.

Είναι νομικός σύμβουλος – δικηγόρος Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Είναι  πρόεδρος του σωματείου Τροχοδρομείς Ελλάδος -I.L.S.A., και μέλος της επιτροπής Inline Classic Marathon Commitee.

Είναι αντιπρόεδρος  του International Counsel on Shared Parenting (ICSP) και πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Κοινής Ανατροφής ( Σύλλογος Συνεπιμέλεια). Είναι διαχειριστής του ιστότοπου www. synepimelia.gr.

Έγραψε άρθρα σε νομικά περιοδικά και στα Μ.Μ.Ε. για την κοινή ανατροφή τέκντων. Τα βιβλία «Χαμηλή πτήση σε 8 ρόδες»,  «Οδηγός για διαζύγιο χωρίς σύγκρουση», “Ημερολόγιο του παιδιού”, μετέφρασε το «Εις το όνομα των παιδιών».  Απεύθυνε διαβήματα σε διεθνείς και ελληνικές αρχές υπέρ της κοινής ανατροφής τέκνων.

Μιλάει  Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.