Μέλη

Ιωάννης – Δωρόθεος Παπαρρηγόπουλος

Ο δικηγόρος Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1988.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και του πανεπιστημίου Paris 2 Pantheon Sorbonne. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο διεθνές δίκαιο και στα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Eίναι μέλος του ΔΣΑ, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και δραστηριοποιείται κυρίως σε θέματα αστικού και διοικητικού δικαίου καθώς και προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος των εταιρειών και φορέων. Υπήρξε υπεύθυνος νομικός για την κτηματογράφηση στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνης, στις πόλεις Μεσολόγγι και Αιτωλικό και στoυς δήμόυς Μαρκόπουλου, Κορωπίου, Βάρης, Βάρκιζας, Βουλιαγμένης.

Είναι νομικός σύμβουλος – δικηγόρος Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Είναι μέλος του ομίλου  πρόεδρος του σωματείου Τροχοδρομείς Ελλάδος -I.L.S.A., και μέλος της επιτροπής Inline Classic Marathon Commitee.

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος ΔΣ του International Counsel on Shared Parenting (ICSP).

Είναι ιδρυτικό μέλος και Προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Συνεπιμέλεια.

Είναι διαχειριστής του ιστότοπου www. synepimelia.gr.

Συνέταξε και ως πληρεξούσιος δικηγόρος υπέβαλε στο δικαστήριο  προς κύρωση το πρώτο ελληνικό σύμφωνο κοινής επιμέλειας τέκνων, 2010.

Έγραψε το βιβλίο «οδηγός για διαζύγιο χωρίς σύγκρουση», Αθήνα, 2014.

Παρουσίασε το πρώτο στα ελληνικά σχέδιο ανατροφής τέκνου – parenting plan.

Έγραψε το πρώτο “ημερολόγιο του παιδιού”, εργαλείο υποστήριξης της συνεπιμέλειας.

Έγραψε άρθρα σε νομικά περιοδικά, στα Μ.Μ.Ε., απεύθυνε διαβήματα στις αρχές υπέρ της συνεπιμέλειας.

Συμμετείχε στην υποβολή πρότασης αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου στην ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.

 

ioannis-paparigopoulos

Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου

Η Πατρίνα Β. Παπαρρηγοπούλου είναι  καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δικηγόρος. Πτυχιούχος Νομικής και Πολιτικών Επιστημών – Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ – Σορβόννης και Διδάκτωρ Νομικής του  Πανεπιστημίου Παρισίων Ι – Σορβόννης.

Από το 1989 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και ασχολείται κυρίως με υποθέσεις κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου, δικαίου της υγείας και δημοσίου δικαίου. Από το 2012 είναι νομικός σύμβουλος του νπιδ Ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης Ασφαλιστών (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ). Έχει διατελέσει δικηγόρος – νομικός σύμβουλος με σχέση έμμισθης εντολής στον οργανισμό κοινωνικής ασφάλισης «Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) (2001-2012), στην ανώνυμη μελετητική εταιρεία «Άνυσμα ΑΕ» (1999-2002)  και στην «Ευρωπάρκιν ΑΕ» (1993-1999). Επίσης, από το 1994 μέχρι το 2001 ήταν δικηγόρος κατ’ αποκοπήν στον οργανισμό κοινωνικής ασφάλισης «Ταμείο Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδος (ΤΕΒΕ)».

Είναι αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΣΚΑ) (2012-σήμερα) και έχει διατελέσει μέλος επιτροπών, όπως: (2010) της Επιτροπής των Ειδικών για το Ασφαλιστικό, (2002) της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Επίσης, έχει υπηρετήσει στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (2012), έχει διατελέσει Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη υπεύθυνη του Κύκλου Κοινωνικής Προστασίας (2003-2008), μέλος της επιστημονικής γραμματείας του Mutual Information System on Social Protection (Μissoc)  της ΕΕ (2003-2007), ειδικός Σύμβουλος του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (2002-2003). Συνεργάσθηκε ως εμπειρογνώμονας για θέματα ασφαλιστικού δικαίου και κοινωνικού διαλόγου με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (2011). Είναι επίσης αναπληρωματικό μέλος της ανεξάρτητης Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (2014-σήμερα).

Μέλος του Εuropean Institute of Social Security (EISS), του της επιστημονικής επιτροπής της Ένωσης για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΠΚΟΔΙ) του ΔΣ του  Εργαστηρίου Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Πρόνοιας του Παν/μιου Αθηνών (ΕΚΑΥΠ) και μέλος της Εταιρείας Εργατικού Δικαίου και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΔΕΚΑ). Υπήρξε επίσης μέλος του ΔΣ (2007 – 2009) της European Women Lawyers Association,).

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα  διεθνή και ελληνικά συνέδρια, έχει γράψει πολλά βιβλία και άρθρα δικαίου κοινωνικής ασφάλισης και δικαίου της υγείας.  Είναι μέλος της συντακτικής Επιτροπής της Θεωρίας και Πράξης Δημοσίου Δικαίου.

Έχει πλούσιο συγγραφικό και επιστημονικό έργο (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ).

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.

unnamed (1)

Συνεργάτες

Παναγιώτης Παπαρρηγόπουλος

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Παπαρρηγόπουλος σπουδασε νομικά στη Νομική Σχολή  Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Paris I –Sorbonne (DEA στην εγκληματολογία).

Eίναι μέλος του Δικηγοριοκύ Συλλόγου Αθηνών από το 1992. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και δραστηριοποιείται κυρίως σε θέματα τηλεπικοινωνιών, αστικού, διοικητικού δικαίου. Ασκεί ανεξάρτητη δικηγορία με ειδίκευση τους τομείς του αστικού και εμπορικού δικαίου.

Από το 2001 είναι μέλος του Νομικού Τμήματος του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) Α.Ε. , στο τμήμα Ανταγωνισμού και Αντιτράστ. Η ατομική άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος  εστιάζεται σε ζητήματα εμπραγμάτου δικαίου και ακινήτων .

Εξειδικεύεται στο δίκαιο των εταιρειών, στο  εμπορικό δίκαιο, στο δίκαιο του ανταγωνισμού και στο δίκαιο των ακινήτων. Έχει εμπειρία σχετική με το δίκαιο του ανταγωνισμού και με τις σχετικές με αυτό αντιδικίες συμβουλεύοντας και εκπροσωπώντας στο Δικαστήριο τον μεγαλύτερο ελληνικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ ΑΕ). Υποστηρίζει τις υποθέσεις του σχετιά με το δίκαιο του ανταγωανισμού τόσο ενώπιον της Ελληνικής επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου όσο και ενώπιον των Αστικών και Διοικητικών Δικαστηρίων. 

Έχει εκπροσωπήσει αγοραστές, πωλητές και επενδυτικούς οργανισμούς σε διάφορα επενδυτικά σχέδια και κάθε τύπου αγορές και διαθέσεις.  Σε τακτική βάση συμβουλεύει και υποστηρίζει πελάτες από τον διεθνή χώρο σε μεταβιβάσεις, ενοικιάσεις και αγορές ακινήτου περιουσίας καθώς και τον έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας και την κατάρτιση συμβάσεων. Μέσα σ” αυτό το πλαίσιο συμβουλεύει για ευρύ φάσμα νομικών ζητημάτων που σχετίζονται με κάθε συμφωνία και σύμβαση σχετικά με ακίνητη περιουσία.

Μιλάει Ελληνικά , Αγγλικά , Γαλλικά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA